ORDU / FATSA - Fatsa Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Şbt

Fatsa RAM Rehberlik Hizmetleri Bölümü olarak hazırladığımız "Dijital Obezite" konulu Şubat 2024 e-bültenine aşağıdaki dosya linkten ulaşabilirsiniz.

Dijital Obezite Nedir?

Dijital Obeziteye Giden Yol

Sebep Olduğu Sorunlar

Risklere Karşı Neler Yapılabilir?

Ock

Veliler ve öğretmenler için merak edilen sorular ve cevaplara aşağıdaki pdf dosyasından erişebilirsiniz.

Fatsa RAM Rehberlik Hizmetleri Bölümü olarak,

özel eğitim tanılama amacıyla 30 zeka testi,

çalışma ve müşavirlik amacıyla 42 okul ziyareti yapılmıştır.

Okul ziyaretlerimizde 13 farklı konuya yer verilerek, 3145 öğrenciye ve 247 idareci ve öğretmene ulaşılmıştır.

Çalışmalarımızda bizlere kolaylık sağlayan tüm okullarımıza teşekkür ederiz.

Ara

Otokontrol, bireylerin daha iyi bir amaç için kendi kendilerini kontrol etme gücüdür. Öğrencilerimizde özdenetim için bugün farkındalık oluşturursak yarın kendilerini kontrol etme noktasında daha bilinçli davranacaklardır.

Fatsa RAM Rehberlik Bölümü olarak görev bölgemiz Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Fatsa, Kabataş, Korgan, Kumru ilçelerinde "Hedeflerim İçin Otokontrol" projesi kapsamında 10'larca okulda 100'lerce öğrenciye seminer çalışması yapılmıştır.

Ziyaret ettiğimiz okullarda öğretmen ve idarecilerine rehberlik ve özel eğitim konularında müşavirlik çalışmarına da yer verilmiştir.

Ara

Fatsa RAM Rehberlik Hizmetleri Bölümü olarak hazırladığımız Anne-Babalar İçin İletişim Becerileri konulu Aralık 2023 e-bültenine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Ara

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı sorumlu olduğumuz bölgemizde (Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Fatsa, Kabataş, Korgan, Kumru) risk haritası raporu hazırlanmıştır.

Raporun detaylarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Ekm

Fatsa ilçemizde okul rehber öğretmen/psikolojik danışmanlarımız ve okul idareci ve öğretmenlerimize rehberlik ve özel eğitim konularında müşavirlik hizmetinde bulunduk.

Fatsa Anaokulu

Fatsa Özel Eğitlm Okulu I ve II. Kademe

Fatsa Şh. Sercan Öklük İlkokulu

Ekm

Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışman ziyaretlerimiz ve öğrencilerle yerel hedef-motivasyon-TBM Bağımlılıkla Mücadele çalılışmalarınız devam ediyor.

Ekm

Özel Öğrenme Güçlüğü Nedir?

Belirtileri Nelerdir?

Nedenleri Nelerdir?

Özel Öğrenme Güçlüğü Olan

Öğrencilerin Özellikleri

Ekm

Sorumluluk bölgemiz Aybastı ilçemizi ziyaret ettik. Armutlu 1 ilk-Ortaokulu ve Havluiçi İlk-Ortaokulunda öğrenci ve öğretmenler ile bir araya geldik.

Öğretmen toplantımızda rehberlik ve özel eğitim konusunda soruları cevapladırdık.

8. sınıf öğrencilerine LGS Bilgilendirme ve Sınav Motivasyon çalışması

6. sınıf öğrencilerine yerel hedef otokontrol konusunda  ve teknoloji bağımlılığı konusunda seminerler düzenlendi.

Okul idareci ve öğrtemenlerimize ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederiz.

Ekm

Sorumluluk bölgemiz Çatalpınar ilçemizi ziyaret ettik. Okul rehberlik servisleri ile işbirliğini güçlendirmek ve müşavirlik hizmetinde bulunmak üzere Çatalpınar Hacı Ali Eriş AİHL, Çatalpınar Atatürk Ortaokulu ve Şh. Onur Tiken ÇPAL rehber öğretmen/psikolojik danışmanları ile bir araya geldik. Çatalpınar BİLSEM ve Şh. Salim Gineş İlkokulu idarecilerine özel eğitim ve rehberlik konularında bilgi alış verişinde bulunduk.

Ekm

Sorumluluk bölgemize ilk atama yoluyla gelen, mesleğe yeni başlayan rehber öğretmen/psikolojik danışmanlara okul rehberlik servisleri iş ve işlemleri,  desimal sistemi, e-rehberlik sistemi, danışmanlık tedbiri gibi konularda uzman rehber öğretmen/psikolojik danışmanlarca bilgi verildi.

Eyl

MEB-Yazılı ve Uygulamalı Sınavlara Yönelik Sıkça Sorulan Sorular dökümanı hazırlandı

Eyl

Bölgemizdeki Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Fatsa, Kabataş, Korgan, Kumru ilçelerinde bulunan rehber öğretmen/psikolojik danışmanların katılımıyla sene başı toplantımızı gerçekleştirdik.